Infestarea cu molii

1_03Este posibil sa fi deschis o cutie de faina de porumb si sa descoperi un vierme sau doi, sau poate ati deschis sertarul cu haine si ati gasit cateva pline de gauri. Ambele situatii sunt semne ale unei posbile infestari cu molii. Cele doua tipuri principale de molii care apar in casa sunt moliile de camara si moliile de imbracaminte. Moliile de camara se hranesc cu cereale si fructe uscate, moliile de imbracaminte consuma hainele care contin materiale obtinute de la animale cum ar fi lana, blana si penele. Ambele tipuri de infestari pot fi tratate prin eliminarea elementelor infestate, stocarea elementelor in mod corespunzator si cu ajutorul capcanelor pentru molii si presararea unei otravi speciale pe diverse momeli pentru molii.

Semnul cel mai vizibil la o infestare a camarii dumneavoastra cu molii este aparitia unor molii mici care zboara prin bucatarie sau pe produsele depozitate, la semintele pentru pasari, pe fructele uscate, cereale sau nuci. Moliile se infiltreaza in fisuri mici si crapaturi din casa si invadeaza obiectele din camara necorespunztor sigilate. Ele isi depun ouale in produsele alimentare, care de multe ori se acopera cu un strat alb delicat.

Pentru a elimina sursa de hrana a moliilor si in acest fel si infestarea aruncati toate alimentele contaminate. Izolarea gaurilor din ferestre, pereti, usi va ajuta la eliminarea unei infestari cu molii. Se recomanda curatarea tuturor suprafetelor. Moliile nu pot manca suprafetele din plastic astfel ca se recomanda depozitarea alimentelor si marfurilor uscate, precum si hrana pentru animale in recipiente de plastic inchise ermetic si cu capace stramte.

O infestare cu molii ar putea fi mai dificila si mai costisitoare. Moliile se pot strange in dulapuri, noptiere si sertare inainte de a fi descoperite. Moliile de imbracaminte se hranesc cu fibre de origine animala, cum ar fi pene, lana și fire de par. Larvele de molie se bucura mai ales de hainele care sunt deteriorate, reziduurile alimentare si piele moarta. Moliile adulte de haine isi depun ouale in obiectele vestimentare.

Pentru a eradica moliile de imbracaminte trebuie eliminata sursa de infestare. Scoateti hainele infestate si spalati-le daca este necesar. Caldura extrema in cazul curatarii uscate ucide moliile in toate stadiile de dezvoltare. Toate materialele curate ar trebui sa fie depozitate in cutii de plastic sigilate etans sau in saci.